Köpölyözési technikák otthoni narancsbőr kezeléshez

Egyik küldetésem az otthon végezhető terápiák, gyakorlatok megismertetése, mert biztos vagyok benne, hogy így sokkal többen tudnak tenni önmagukért, mint akiknek lehetősége van szakemberhez eljutni.
Olvasóim és vendégeim nagy kedvence ezen a területen a narancsbőr otthoni kezelése köpölyözéssel. őket is arra biztatom, hogy ha el is tudnak járni egy kezelés sorozatra, akkor is hasznos a köztes időben otthon, akár pár percet is eltölteni a köpölyözéssel. Eddig mindenki, aki kipróbálta, lelkesen alkalmazza és nagy örömmel mutatja a centiben mérhető eredményeket.

A narancsbőr otthoni kezelése természetesen nem ugyanaz, mintha szakemberre bíznánk, viszont tudom, hogy sokan nem tudják megoldani, hogy az 5-10 alkalmas kúrát (két-három napos kihagyással) egymás után felvegyék. Ezért is osztottam meg ezzel kapcsolatban több tudnivalót is:
a narancsbőrről, köpölyözésről és hatásairól a Masszázs menüpont alatti Árak/Masszázs kezelések/Alakformálás alatt ;
a köpölyözés ellenjavallatairól itt: Ellenjavallatok
a narancsbőr otthoni kezeléséről itt: Harc a narancsbőr ellen otthon
valamint a narancsbőr kezelés eredményessége érdekében ajánlott egyéb párhuzamos tennivalókról itt: Mielőtt belevágsz az anticellulit kezelésbe

A köpölyözés ellenjavallatait vedd komolyan! Ez azt jelenti, hogy ha a felsoroltak közül bármelyik tüneted, vagy betegséged fennáll, nem alkalmazhatod a technikát!

Most, csak a korábbi bejegyzésekhez kapcsolódóan, a gumiköpöly otthoni használatának négy technikai fogását mutatom meg. Ezeket csak akkor próbáld ki, ha már a fent ajánlott bejegyzésekből mindent megtudtál!

Alapszabályok:
– Köpölyözés előtt MINDIG alaposan olajozd a bőröd (tusfürdő is lehet fürdés közben, lényeg, hogy csússzon)!
– A köpölyt MINDIG úgy helyezd fel, hogy előtte összenyomod, így tudsz vákuumot képezni, ami segíti, hogy a bőrön maradjon!
– A köpölyt MINDIG úgy emeld le a bőrről, hogy előtte összenyomod, különben sérülést és fájdalmat okozol!
– MINDIG a szív felé dolgozz, tehát láb esetében térdtől felfelé!
– SOHA ne használd a köpölyt a lágy részeken, hajlatokban, ahol nyirokcsomók vannak (térdhajlat, combhajlat, hónalj)
– SOHA ne használd olyan területen, ahol sérülés van, véraláfutás, seb, visszér, stb (lásd korábbi bejegyzések, ellenjavallatok)

Az alábbi négy technikát bármilyen kombinációban használhatod, vagy csak egyet közülük. Egy területen pár percig elég alkalmazni. Ha nagyon húzza, vagy fájdalmas, vagy nem is csúszik a bőrön, valószínűleg kevés az olaj alatta. Ha nagyon alapos olajozás után is úgy érzed, hogy nem bírod, akkor ne használd!

Íme a négy fogás:
1. Egyenes
Olaj a bőrre, a köpölyt összenyomod, ráteszed, felhúzod a területen, összenyomod, elemeled a bőrtől és jöhet a következő sáv.

2. Cikk-cakk
Olaj a bőrre, a köpölyt összenyomod, ráteszed, cikk-cakk mozdulatokkal haladsz lentről felfelé, a végén összenyomod, elemeled a bőrtől és újra kezded ugyanezt lentről. Két-háromszor ismételheted.

3. Pumpa
Olaj a bőrre, a köpölyt összenyomod, ráteszed a bőrre, pumpáló mozdulatokkal húzod felfelé. Annyira tudod elemelni a bőrt a vákuum segítségével, hogy ne cuppanjon le. Ha állandóan lecuppan, kevés az olaj alatta. Ha felérsz a területen, összenyomod, elemeled a bőrtől és jöhet a következő sáv.

4. Forgatás
Olaj a bőrre, a köpölyt összenyomod, ráteszed a bőrre, majd a test közepe felé irányba forgatod és ezzel egy időben egyenesen haladsz felfelé a területen.
Tehát comb esetében, ha a comb külső felén végzed, akkor az óramutató járásával ellentétes irányba tekered, ha a belső combon végzed, akkor pedig az óramutató járásával egyező irányban.
Ha felértél a területen, akkor összenyomod a köpölyt, elemeled a bőrtől és jöhet a következő sáv.

Ne kínozd magad, nem okozhat lila foltokat a köpöly a narancsbőr kezelés hatására! Ha belilul, akkor nem volt elég olaj alatta. Jól kell csúsznia, ez fontos a sérülés elkerülése érdekében. Első alkalommal fájdalmas, de minden alkalommal elviselhetőbb lesz. Lila foltokon SOHA ne alkalmazd a köpölyt, várd meg, míg meggyógyul (fekete nadálytő krém tud segíteni)!
Ha nem tudod elviselni a fájdalmat, ne használd a köpölyt! Fordulj szakemberhez, lehet, hogy neked nem való a köpöly és más módszert kell kipróbálnod.
Ha bizonytalan vagy, gyere el egy kezelésre és kérdezz, mondd el, mi volt a problémád. Ha bátortalan, de elszánt vagy, jelentkezz be egy kezelésre az otthoni előtt és kérdezz, kérj tőlem tanácsot, kérd, hogy mutassam meg, hogy használd a köpölyt!

Az itt bemutatott technikákat csak saját felelősségre használhatod. Ha bármilyen kételyed van, fordulj inkább szakemberhez!