Mielőtt belevágsz az anticellulit kezelésbe

cellulit kezeles elottA narancsbőr ellen az anticellulit masszázs és köpölyözés nagyon jó kiegészítő kezelés, eredménye centikben mérhető, de a javulást több dolog is befolyásolja. Például az, hogy az egyéb javaslatok közül mennyit és milyen mértékben sikerül betartani, valamint a narancsbőr állapotától is.
Ha fekve és állva is látszik a narancsbőr anélkül, hogy a bőrt összenyomnánk, esetleg ruhán keresztül is észrevehető és hatással van a testkontúrra, akkor a cellulit kezelést ajánlott néhány életmódbeli változtatással kiegészíteni a hamarabbi és tartósabb eredmény érdekében. Mit tehetünk:

– sok zöldség, gyümölcs fogyasztása (akár lé formájában is),
– napi 2-3 liter folyadék (szénsavmentes víz),
– dohányzás, alkohol mellőzése,
– napi 500 mg C-vitamin fogyasztása a kezelés ideje alatt,
– kerülendő a savasító ételek, valamint kávé, szénsavas italok, csokoládé, süti fogyasztása,
– heti 2-3-szor 30-40 perc zsírégető mozgás (ami egyenletes, folyamatos, és nem terheli a szervezetet): kocogás, kerékpározás, úszás, kardio jellegű mozgásformák. Nagyon fontos, hogy 30 percnél több legyen, mert 30 perc után kezdi égetni szervezetünk a zsírt
– salaktalanítás: heti egy lé vagy gyümölcsnap,
– váltott zuhany a problémás területen: 2-3 perc meleg, 1 perc hideg
– infraszauna
– otthoni praktikákról itt olvashatsz bővebben.

Mennyi ideig tartson egy kúra?

Makacs narancsbőr esetén egy kúra egy hónapon keresztül maximum heti 3 alkalom (60 perc), utána heti egy alkalomra csökkenthető, ha már látszik az eredmény. Egyénenként változik, hogy kinek milyen gyorsan reagál a szervezete és milyen típusú bőre van, valamint milyen stádiumú a probléma.
A narancsbőr kezelésről bővebben itt olvashatsz, Anticellulit kezelés köpölyözéssel címszó alatt.

Kapcsolódó témák:
Harc a narancsbőr ellen otthon
Masszázs otthon