( Kineziológia GY.I.K. )

Masszázzsal kapcsolatos kérdések, kételyek

Hogyan lehet bejelentkezni?
– A Kapcsolat menüpont alatt megtalálható a telefonszámom, lehetőség van üzenetküldésre, valamint a Facebook oldal megtekintésére, ahonnan szintén lehet üzenetet küldeni (erre ritkábban tudok reagálni). Ha nem tudom felvenni a telefont, mindenkit visszahívok.
Bármilyen módon is egyeztetünk időpontot, véglegesen beírni csak akkor fogom, ha kapok egy telefonszámot, amin el tudlak érni, valamint egyértelműen visszaigazoltad, hogy az időpont megfelel. Enélkül az időpont más számára is elérhető. Ha írásban felajánlok egy időpontot és nem kapok választ, ami szerint megfelel, nem tudom beírni. Ha a visszaigazolásod előtt az időpontot más lefoglalja, felajánlok újat.

Először megyek masszázsra, kell-e készülni valamivel?
– Első alkalommal pár perc alatt átbeszéljük a masszázs szempontjából fontos, ismert egészségügyi problémákat, kizárjuk az ellenjavallatokat.
– Masszázsra sose érkezz éhgyomorra! S közvetlenül hat fogásos étkezés után sem fog jól esni. 🙂
– Minden masszázs előtt bizonyosodj meg arról, hogy az ellenjavallatok közül nem vonatkozik rád semmi, nehogy feleslegesen tedd meg az utat.
– Érkezz öt perccel előbb, hogy pontosan tudjunk kezdeni. Nem kell hozni törölközőt stb.

“Akkor ez most gyógymasszázs vagy svédmasszázs”?
A gyógymasszőr és a frissítő masszőr is svédmasszázs fogásokkal dolgozik. Gyógymasszőrként pontosan tisztában vagyok azzal, hogy hol mi van a bőr alatt, egyes mozgásszervi problémákat hogyan kezeljek, továbbá hogy betegségek esetén mit és hogyan lehet, vagy nem lehet tenni. A legfontosabb feladata a vendégnek, tudatni velem az állapotára vonatkozó összes információt a feltett kérdéseim alapján, mert így tudom a számára legjobb kezelést nyújtani. Az eltitkolt állapot miatti problémákért nem tudok felelősséget vállalni.

Mennyire kell levetkőzni?
Alsónadrág/bugyi mindig marad. Ezzel kapcsolatban nem alkudozom. Cellulit kezelésnél fel szoktam ajánlani egyszer használatos alsót. Az ágyra teljes takarásban fekszik fel a vendég és a masszázs után nem vagyok jelen, mikor az öltözőfülkébe visszalép. A masszázs során csak az éppen masszírozott terület van kitakarva.

Milyen erős a masszázs?
Ezt én szoktam kérdezni 🙂 Vannak érzékenyebbek és van, aki szereti a “jóleső fájdalmat”. Ezt mindig megbeszéljük és masszázs közben is szoktam kérdezni és lehet is mondani, hogyha nem megfelelő az érzet. De általános tévhit, hogy csak a fájdalmas masszázs a jó masszázs!

Kell-e beszélgetni a masszőrrel?
A masszázs rólad szól, a te pihenésed, a te feltöltődésed, tiszteletben tartom. Ha van kérdésed, vagy szeretnél beszélgetni, rajtad múlik. A személyes kérdések kivételével, legjobb tudásom szerint válaszolok mindenre. Ha problémát kell kezelni, akkor néha masszázs közben szükség van visszacsatolásra, ezen kívül azon vagyok, hogy a vendég tudjon egy kicsit relaxálni is, én nem zavarom ebben.

Mit csináljak, ha masszázs közben valami zavar?
Szólj! 🙂 Mosdóba kell menni, szomjas vagy, fázol, meleged van, ki kell fújni az orrod, stb., szólj nyugodtan!

Úristen, nem érek oda!
Szólj! S akkor máris tudom mondani, hogy mik a lehetőségek, annak függvényében, hogy mennyit késel.

Nem jössz el az időpontra
Nem tudom vállalni, hogy emlékeztesselek az időpontra, ezért én nem telefonálok. Tíz perc várakozás után törlöm az időpontot, s ha szeretnél mégis masszázst, nyugodtan hívj új időpontért. Bármi is legyen az ok az időpont elmulasztására, nincs jelentősége. Bárkivel előfordul, hogy elfelejti, nincs lehetősége szólni, történik valami váratlan.  Természetesen senkit sem kérek számon, úgy tekintem, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy az időm mennyit ér, s lehetőségéhez mérten ezt tiszteletben tartja. Rendszeres késésekkel nem tudok sajnos számolni, biztos egyetértünk abban, hogy a jóindulattal visszaélni nem szép dolog.

Milyen érezhető hatása lesz a masszázsnak?
A masszázs hat a vegetatív idegrendszerre, így mindenféle belső működést elindíthat: fokozódik a kiválasztás, a bélműködés, az anyagcsere, csökken a vérnyomás. Ezért masszázs után általánosan kellemes, ellazult állapotba tudunk kerülni. Javasolt ilyenkor sok vizet inni, mert az a beindított méregtelenítési folyamatokat is segíti.