Légúti betegségek ellenszere: Szerzetesek körtéje

vw-ingredients.com

Nem lehetek beteg, mert akkor nem tudok dolgozni. Gondolom nem vagyok ezzel egyedül, sőt vannak kötelezettségeink, amiket el kell látni olyankor is, ha elkap a nátha. Találtam valami egészen jót erre az esetre.
Amióta először próbáltam a szerzetesek körtéjét, azóta mindig ezzel kezdem, sőt mindenkinek javasolni szoktam, aki megbetegszik és ugyanolyan véleményen vannak: nagyon gyorsan segít a legyengült szervezetnek erőre kapni. Betegség megelőzésére, vagy első jeleinek észlelésekor, vagy a szükséges gyógyszerek szedése mellett is jótékony hatása van.
Ajánlják köhögésre, nyákoldásra, tüdő problémákra, hurutokra, torokgyulladásra.

Itthon bioboltokban kapható, 1.500,- Ft körül van egy doboz, amiben három darab van. Így néz ki:

Elkészítése
A leírása szerint fél gyümölcsöt kell leforrázni 1,5 liter vízzel. Én egy egész gyümölcsöt szoktam 2 liter forrásban lévő vízbe dobni és még pár percig főzni. A gyümölcs szárított formában kapható, üreges, könnyű, mint egy pingpong labda. Szét kell törni és minden részét fel kell használni (nem csak a belsejét).
Pár perc forralás után állni hagyom negyed órát. Le lehet szűrni, de én benne hagyom a gyümölcsöt, amíg el nem fogy az összes lé. Egy borzasztóan édes folyadékot kapunk, amiből a javulás érdekében egy nap alatt 1 litert ajánlott elfogyasztani.

A gyümölcsről
Eredeti neve Lou Han Guo, Kínában terem, ahol a szerzetesek már 800 évvel ezelőtt is főztek belőle gyógyitalokat. Az ősszel beérett gyümölcsöt leszedik, megszárítják. Elsősorban légzőszervi betegségekre használják. Köhögéscsillapításra levest főznek belőle. Az édes körte nagyon jól használható édesítőként is, mivel állítólag a benne lévő mogrosid 60-szor édesebb, mint a cukor. Ezért cukorbetegek is fogyaszthatják. Ha kevesebb lével és tovább főzzük, akkor édesítőszerként használható szirupot kapunk. Antioxidáns tartalma miatt erősíti az immunrendszert, valamint vértisztító hatású.
Egészségünkre! 🙂

Összes bejegyzés