Ezüst Kolloid

Mi az ezüst kolloid?
Az ezüst megbénítja azokat a bizonyos enzimeket, melyeket az egysejtű baktériumok, gombák és vírusok oxigén felhasználó anyagcseréjük során használnak. Így azok megfulladnak. Nem ártalmasak viszont az emberi enzimekre, sem pedig az emberi szervezet bármely részének vegyi egyensúlyára. Az ezüst felszívódása nagyon lassú folyamat.
Az ezüst kolloid egy olyan elektro-galvanikus eljárás eredményeképpen jön létre, mely során a szubmikroszkópikus ezüst részecskéket egy nagyobb darab, igen tiszta ezüstből vízben oldanak. A részecskéket szuszpenzióban tartja az atomok enyhe elektromos töltése. Apró részecskék formájában az ezüst könnyebben hatol a szervezetbe.
Az ezüst egy erős, természetes antibiotikus szer, melyet évezredek óta használnak az emberek, a nélkül, hogy bármiféle mellékhatása lenne.
Mindenféle kórokozó szervezetet hatástalanít hat perc, vagy még annál is rövidebb idő alatt, így ellenálló képesség nem tud kifejlődni. A szervezetünk nem szokik hozzá. A kolloid ezüst egyaránt gyógyszer és megelőzés mindennemű fertőzéssel szemben. A megfelelő mennyiségű kolloid ezüst a szervezetben olyan, mintha egy kiválóan működő második immunrendszer volna bennünk. A homeopátiában a legfontosabb szerek egyike – szédülésre, kötőhártya-gyulladásra, a fejbőr viszketésére, hasgörcsre, puffadásra, fejfájásra, ha az félelemre vagy idegességre vezethető vissza.

Hogyan hat?
Az ezüst kolloid hatástalanítja azt az enzimet, amit az egysejtű baktériumok, gombák és vírusok használnak anyagcseréjük során. Az antibiotikumoktól eltérően nincs ismeretünk rezisztens törzs kialakulásáról. Valójában az antibiotikumok a baktériumoknak és gombáknak csak körülbelül tucatnyi formája ellen hatnak, a vírusok ellen pedig egyáltalán nem. Egyetlen ismert kórokozó organizmus sem képes megélni, ha kolloid ezüst akár csak apró nyomokban is jelen van. A Silver Institute kutatásai is azt támasztják alá, hogy az ezüst kolloid több mint 650 kórokozó ellen hatásos. A tesztek azt igazolják, hogy az ezüst, a vékonybélben történő magas felszívódása miatt, a vastagbélben élő szervezetbarát baktériumokat nem érinti. Az ezüst segíti a magzat fejlődését, növekedését, egészségesebbé teszi, megkönnyíti a szülést és a lábadozást. Laboratóriumi tesztek igazolják, hogy minden baktérium, vírus és egysejtű gomba elpusztul hat perces érintkezés után

Milyen problémák esetén használhatjuk az ezüst kolloidot?
Pattanás, krónikus kimerültség, megfázás és influenza, kötőhártya gyulladás, agyhártyagyulladás, vírusos vagy gombás eredetű parazita fertőzések, tüdőgyulladás, reuma, ótvar, skarlát, szem-, fül-, száj- és torokgyulladás, ízületi gyulladás, vérben lévő élősködők, bubópestis, égési sérülések, Candida fertőzés, kolera, gonorrhea, szénanátha, herpesz, lepra, nyirokérgyulladás, lyme kór, malária, valamint mindenféle vírusok, szemölcsök és gyomorfekély.
Nyaraláskor az ivóvíz fertőtlenítésére is használható.
Az ezüst kolloid ugyanígy hatásos a növények, állatok vírusos, bakteriális, vagy gombás eredetű fertőzéseinek gyógyítására, továbbá a kisállatok sérüléseinek fertőtlenítésére.

Több ezer alapvető felhasználási módja van ennek az íztelen, szagtalan, színtelen fertőtlenítő és gyógyító szernek.

Adagolás
Mivel ez az ezüst kolloid kis mennyiségben szükséges a szervezet számára, sokakban felmerülhet a pótlás jelentősége. Napi maximum 50 mikrogramm pótlás elegendő. Ez a mennyiség kb 2 teáskanálnyi ezüstkolloid vízben van, ha az 5ppm koncentrációjú. Ha 10 ppm-es, akkor egy teáskanálnyiban. Ennél többet fogyasztani csak terápiás kezelésként lehet szükséges, akkor is éhgyomorra maximum 4 teáskanálnyit (5ppm) és utána szünetet kell tartani.
– Akut probléma esetén napi egy evőkanál (vagy kétszer egy teáskanál) szedhető négy-hat napon át. – Megelőzésre naponta egy teáskanál elegendő. Ha valaki minden nap fogyasztja, két havonta 2-3 hét szünetet érdemes tartani.
– Amennyiben élelmiszer tartósításra használjuk, az adagolásnál vegyük alapul az 1 evőkanál/1 liter víz adagolási mennyiséget.
– Amennyiben szórófejes flakonnal készítünk oldatot, az ilyen felhasználáshoz fél liter vízhez adjunk 1 evőkanálnyi oldatot. Ne felejtsük el a flakont is felrázni használat előtt. Amennyiben a flakon nem sötét, vagy nem sötét helyen tároltuk, minden használat előtt adjunk még hozzá egy kávéskanálnyi oldatot.

Mire figyeljünk a szedésekor
A leghatékonyabb felszívódást akkor érhetjük el, ha az ezüst kolloid fogyasztása előtt és után 20 perccel nem eszünk és nem iszunk semmit. Ugyanígy kerüljük továbbá a mentolos tartalmú ételek, cukorka, fogkrém, szájöblítő stb. használatát.
Bevétel előtt fel kell rázni az üveget és belsőleges használat esetén a szájban kell tartani egy-két percig. Ilyenkor ugyanis a szájban kezdődik a felszívódása és gyorsabban fejti ki hatását.

Tárolás
Az ezüst kolloidot sötét üvegben, fénytől védett helyen kell tárolni, mivel így védhetjük a napfény hatására bekövetkező oxidációtól.

Mellékhatások
Ne használjuk ezüst allergia esetén!
A jó minőségű ezüst kolloidnak nincs kimutatható veszélyes mellékhatása.
Legrosszabb esetben argyria nevű bőrelszíneződést okozhatnak. Az argyria egy állandó kékes-szürke bőrelszíneződés orvosi neve, de más tünetekkel, vagy más szervi elváltozásokkal nem jár.  Ilyen hatása a nem kolloid méretű ezüstnek, vagy néhány ezüst sónak van, ilyenek az ezüst-nitrát, ezüst-szulfát, ezüst-klorid. Ezeknek a jelentősen nagy mennyiségű fogyasztása válthatja ki a bőr elszíneződését. Más ismert káros mellékhatása nincs.

A jó minőségű ezüst kolloid az adagolási javaslatok betartása mellett egész életen át szedhető, használható külsőleg és belsőleg egyaránt.

Gyakorlati tanácsok
– ivóvíz fertőtlenítés: 1 liter vízhez 1 teáskanálnyi ezüst kolloidot adjunk, 5-6 perc után fogyasztható
– élelmiszer tartósítás: fújjuk be vele az élelmiszert, felnyitott lekvárt, zárókupak belsejét visszazárás előtt
– zöldség-gyümölcs rothadása elkerülhető: fújjuk be vele
– száj nyálkahártya, torok betegségeinél: öblögethetünk vele, vagy gargalizálhatunk
– kontaktlencse fertőtlenítésre
– kötőhártya gyulladás esetén szembe cseppentve
– láb-, köröm-, körömágy gombás fertőzése esetén hígítás nélkül csepegtessük a problémás területre, vagy a kötszer alá
– korpásodás, fejbőr viszketése: masszírozzuk a fejbőrbe
– sebekre, napégésre, bőrproblémákra, rovarcsípésre: fújjuk a problémás területre
– kiütések, szemölcsök, tyúkszemek: fürdés után fújjuk a felületre (fél liter vízhez 1 evőkanálnyit tegyünk)
– műfogsor áztató vizébe néhány csepp ezüst kolloid oldat elegendő
– szórófejes flakonból fújjunk a növényeink levelére, így megakadályozhatjuk a gombásodást, penészedést, rothadást, korhadást
– adagolhatunk növények locsolóvizébe, vagy vágott virágok vizébe 1teáskanál/1liter arányt figyelembe véve
– takarító, felmosó oldatokhoz, mosás utáni öblítéshez adagolhatjuk (1 evőkanál/ fél liter víz arányban)
– medencék, fürdőkádak, mosogatógépek, lábmosók, lábtörlő, fürdőkádi kilépő fertőtlenítésére
– cipő belsejébe fújva fertőtleníthetjük
– fejhallgatót, hallókészüléket, hajkefét, szemüvegkeretet, fésűt fertőtleníthetünk vele
– WC ülőke, csempe, kilincs fertőtlenítésére használhatjuk
– befújhatjuk vele állatok fekhelyét
– állatok sebére vagy gyulladásos problémáira alkalmazzuk permetezve, vagy hígítás nélkül közvetlenül a sebre, szembe